Kahta Meslek Yüksekokulu, Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Öğrencilerinin Merkez Bankası Deneyimi

18.11.2015

KAHTA MESLEK YÜKSEKOKULU, FİNANS BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN MERKEZ BANKASI DENEYİMİ

Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencileri, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail UKAV başkanlığında mesleki bilgi ve görgülerini artırmak amacıyla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Gaziantep Şubesi’ne bir gezi gerçekleştirdiler. Merkez Bankası Gaziantep Şubesi uzmanları (Nazan ŞENER, Ökkeş AYGÜN, Nusret UYGUN, Yeter DELİBOYRAZ) kendi yetki ve sorumluluk alanlarına giren konularda öğrencilerimize bilgi verdiler.

Toplantıda Merkez Bankası’nın temel amacı ayrıntılı bir şekilde açıklandıktan sonra bankanın organizasyon yapısı, sermaye yapısı ve faaliyetleri ile ilgili sunum yapıldı. Bunun yanında piyasada işlem gören paranın bir gün içerisinde geçirdiği süreç, örneklerle öğrencilere anlatıldı. Özellikle sahte para konusundaki ilginç bilgilendirme örnekleri öğrenciler tarafından dikkatle dinlendi

Ayrıca önemli bir istihdam alanı olarak Merkez Bankası’nda görev alma koşulları, sınavlar ve çalışanların ekonomik ve sosyal hakları konusunda bilgiler verildi. Öğrencilerin merkez bankası ile ilgili soruları uzmanlar tarafından cevaplandıktan sonra toplantı sona erdi.

Öğrenciler bu ayrıntılı bilgilendirmeden dolayı son derece memnun kaldıklarını ifade etmişler ve merkez Bankası Gaziantep Şubesi yetkililerine teşekkür etmişlerdir. Ayrıca kendilerine sağlanan bu olanak nedeniyle başta Kahta Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. İlkan Ali OLGUNOĞLU ve diğer yöneticilere teşekkürlerini iletmişlerdir.