MUHASEBE ve BANKACILIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN İŞLETME DENEYİMİ

24.5.2017

KAHTA MYO MUHASEBE ve BANKACILIK BÖLÜMÜ

ÖĞRENCİLERİNİN İŞLETME DENEYİMİ

Kahta MYO Muhasebe ve Vergi Bölümü ve Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencileri işletme deneyimi kazanmak amacı Muhasebe Bölüm Başkanı Yrd. Doç Dr. İsmail UKAV Koordinatörlüğünde 5 Mayıs 2017 tarihinde Adıyaman’da Safoğlu Tekstil AŞ’ne inceleme gezisinde bulundular. Öğrenciler hammaddenin işletmeye girişinden başlayarak üretim sürecinin bütün aşamalarını ve pazarlama öncesi ambalajlama-paketleme aşamasını ayrıntılı bir şekilde izlediler. Derslerde teorik olarak gördükleri birçok konuyu uygulamalı olarak inceleyip gördüler. Dolayısıyla merak ettikleri her konuyu öğrenme fırsatı yakalamış oldular. İşletme Üretim Müdürü Ümit KULA işletme hakkında oldukça ayrıntılı bilgi verdi.

Ayrıca Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası ziyaret edildi. Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Naim HARPUTOĞLU tarafından Ticaret Odalarının organları, genel yapısı ve işleyişi hakkında bilgi verildi. Naim HARPUTOĞLU Adıyaman ekonomisi ile ilgili mevcut durumu ve potansiyeli anlattıktan sonra öğrencilerin sorularına cevap verdi.