Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü

Tarihçe

2000 yılında Harran Üniversitesi Kahta Meslek Yüksek Okulu Teknik Programlar Bölümüne bağlı olarak açılmış olan Harita ve Kadastro Programı, 2006 yılında Adıyaman üniversitesinin kurulmasından sonra, Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksek Okulu Teknik Programlar Bölümüne bağlı olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmüştür. 2009  yılında YÖK’ nun Meslek Yüksek Okulları için hazırladığı İKMEP projesi ve Bologna Süreci kapsamında, International Standard Classification Of Education (ISCED – 97) Uluslararası Eğitim Standart Sınıflandırması ve International Standard Classification Of Occupations (ISCO – 88) Uluslararası Standart Meslek Sınıflandırması sınıflamasına göre yeni bir bölüm ve Program sınıflandırması yapmıştır. Buna göre Harita ve Kadastro Programı, 581 kodlu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümüne bağlanmıştır.  Bu yapılanmaya uygun olarak 2010 yılında Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksek Okulunda Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü kurulmuş ve ‘Harita ve Kadastro Programı’ bu bölüme bağlanmıştır.