Su Ürünleri Bölümü

Tarihçe

Kahta Meslek Yüksekokulu Su ürünleri Programı adıyla 21.10.1997 tarihinde Harran Üniversitesine bağlı olarak açılmıştır, 15 Eylül 2000 de öğrencilerinin uygulama yapabilmeleri amacıyla Atatürk Baraj Gölü Kahta Eski Liman Mevkii’nde 30 ton yıl kapasiteli Ağ Kafeslerde Alabalık yetiştiriciliği Tesisi faaliyete alınmıştır. Ruhsatlı Yetiştiricilik İşletmesi bulunan ilk M.Y.O Su Ürünleri Programı olmuştur. Program 2004 yılında Su Ürünleri Bölümü adını alarak Teknik Programlar Bölümü Kapsamına alınmıştır.  Kahta Meslek Yüksekokulu 01.03.2006 tarih 5467 sayılı kanunla Adıyaman Üniversitesi’ne bağlanmıştır. 2012 yılında Yüksek Öğretim Kurulu kararıyla Türkiye’de yer alan tüm Meslek Yüksekokullarının Su Ürünleri Bölümleri ’nin öğrenci kontenjanı sıfırlanarak bölümde eğitim öğretim gören son öğrenciler 2015 yılında mezun olmuştur. Yine aynı yıl 15 yıllık verimli ömrünü dolduran Alabalık Yetiştiriciliği Uygulama Tesisinin de yetiştiricilik ruhsatı G.T.H B. Su Ürünleri K.K.M tarafından iptal edilmiştir.