MİMARLIK ve ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ MESLEKİ FAALİYET VE DRONE EĞİTİMİ

Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü olarak, öğrencilerimizin mesleki becerilerini artırmak amacıyla 30 Mayıs 2024 tarihinde "Mesleki Faaliyet ve Drone Eğitimi" kapsamında bir uygulamalı eğitim düzenlenmiştir. Bu eğitim, günümüzde zamandan büyük tasarruf sağlayan ve arazi ölçümlerinde büyük kolaylıklar sunan drone kullanımını kapsayan kapsamlı bir program sunmaktadır.

Eğitim, öğrencilerimize arazi ölçümünde drone kullanımını uygulamalı olarak öğretmeyi amaçlamıştır. Bu alanda uzman olan Yüksek Harita Mühendisleri Cem EROL ve Necmettin SOLGUN, Harita Mühendisi Suat ÖZÇİCEK ve Harita ve Orman Mühendisi Fatih YILDIRIM, bilgi ve deneyimlerini paylaşarak öğrencilerimizin mesleki gelişimine önemli katkılarda bulunmuşlardır.

Cem EROL ve Necmettin SOLGUN, drone teknolojisinin arazi ölçümündeki uygulamaları ve avantajlarını detaylı bir şekilde anlatarak, öğrencilerimize teorik bilgilerin yanı sıra pratik beceriler de kazandırmıştır. Suat ÖZÇİCEK, harita mühendisliği perspektifinden drone kullanımının önemini vurgularken, Fatih YILDIRIM ise orman mühendisliği açısından drone teknolojisinin sağladığı yenilikler üzerine odaklanmıştır.

Bu eğitim programı, öğrencilerimizin günümüz teknolojilerini yakından tanımalarına ve mesleki hayatlarında bu teknolojileri etkin bir şekilde kullanmalarına olanak sağlamıştır. Eğitim sırasında öğrencilere, drone kullanımı ile ilgili yasal düzenlemeler, güvenlik önlemleri ve veri işleme teknikleri hakkında da bilgi verilmiştir.

Eğitimde emeği geçen tüm eğitmenlerimize, bilgi ve deneyimlerini bizimle paylaştıkları için teşekkür ederiz. Öğrencilerimizin mesleki gelişimine katkı sağlayan bu tür etkinliklerin devamını dileyerek, gelecekte de benzer eğitim programları düzenlemeye devam edeceğimizi belirtmek isteriz.